Kulturoplevelser


Luk alle
Åben alle

Det skønne bibliotek i Albertslund er en af hjørnestenene i kommunens kulturliv.

 

Hovedbiblioteket er en arkitektonisk perle, hvor man har lyst til at opholde sig – også selvom man ikke skal låne bøger. Hvert år arrangerer biblioteket foredrag og udstillinger, hvor litteraturen formidles på nye og spændende måder. Og så er det stedet, hvor man kan slå sig ned på bløde puder i vindueskarmene og nyde udsigten til Rådhussøen, mens man bladrer igennem livsstilsmagasiner eller fordyber sig i faglitteratur. Heller ikke her undgår man musikken. Musikbiblioteket er fyldt med sprøde toner og er imponerende omfattende – der er helt sikkert noget for enhver smag.

På biblioteket kan man også holde sig orienteret om alle de rettigheder, opgaver og muligheder, man har som borger. Det er også her, vi kan guide dig, hvis du har brug for hjælp til eksempelvis NEM ID eller andre digitale platforme.

Hovedbiblioteket
Bibliotekstorvet 2
2620 Albertslund
Tlf. 4368 7000
Mail: bib@albertslundbib.dk

 

Besøg Bibliotekets hjemmeside

Et kreativt tilbud der giver borgerne mulighed for selv at skabe og opleve andres kunst.

 

Albertslund Billedskole
Bibliotekstorvet 2
2620 Albertslund
Tlf. 20 73 10 62

billedskolen@albertslund.dk 

www.billedskolen.albertslund.dk

På Billedskolen lærer børnene at forholde sig til deres eget og til andres udtryk. De lærer at få tillid til at de selv, og de ting de laver, er i orden, og de lærer om betydningen af kunst i samfundet.

Se tilbuddene på Musikskolens hjemmeside.

 

Løvens Kvarter 17
2620 Albertslund
Tlf: 43 68 33 50

E-mail: musikskolen@albertslund.dk

Musikskolens hjemmeside

Vi er her for at give borgerne i Albertslund et rigere liv – et tilbud om begejstring og dygtiggørelse med afsmittende virkning på såvel det gode barne- og ungdomsliv som det gode voksenliv.

Vi tager udgangspunkt i at musisk aktivitet ikke blot er guf for ørerne, men også for hjernen og hele kroppen.

Til Vestegnens Kulturuge 2016 er der opført 6 kæmpeskulpturer af den internationalt anerkendte kunstner Thomas Dambo.

 

"Thomas på Bjerget" er Albertslunds bæredygtige kæmpe, som tager sig et hvil på en bjergskråning i Kongsholmparken. Han er en del af den internationalt anerkendte kunstner Thomas Dambos projekt "De 6 glemte kæmper".

Skulpturerne er opført i forbindelse med Vestegnens Kulturuge 2016. De er et symbol på sammenhængen på Vestegnen. For der står en "Lille Tilde" lige om hjørnet i Vallensbæk, en "Bakke Top Trine" i Hvidovre og "Teddy Venlig" bor i Høje Taastrup. I Ishøj lurer "Oscar under broen" og i Rødovre snorker "Sovende Louis".

De er alle opført i genbrugstræ og udført med hjælp fra lokale frivillige.

Hvis du vil møde dem, må du finde dem først. Du kan få hjælp her

Besøgsgården er et gratis tilbud til kommunens børn og åbent dagligt for alle besøgende.

 

En lille oase af bondegårdsidyl midt i Albertslund, blot 10 minutter fra Albertslund st. Gården ligger i landsbyen Gammel Vridsløse og er en firlænget bondegård fra omkring år 1900.

Toftegården
Vridsløsestræde 29
2620 Albertslund
Tlf. 4364 0861
E-mail: toftegaarden@albertslund.dk

Toftegårdens hjemmeside

Forbrændingen har årligt 100 koncerter med moderne dansk musik.

 

Forbrændingen er hele Vestegnens spillested – og præsenterer årligt 70 koncerter og arrangementer indenfor et bredt spektrum af genrer. Hvad enten der præsenteres rock, jazz, pop, metal eller hip hop, er det Forbrændingens sigte, at gøre oplevelsen unik.

Koncerterne på Forbrændingen henvender sig til en bred aldersgruppe – men fortrinsvis for unge mennesker.

På Forbrændingen kan du komme helt tæt på kunstnerne, men samtidig er der højt til loftet. Det giver fornemmelsen af intimitet til de store produktioner, og en følelse af storhed til de mindre koncerter.

Forbrændingen er, både akustisk og teknisk, et enormt vellydende spillested og drives af de seje frivillige kræfter – flammerne. De slæber udstyr, serverer fadøl, laver mad, drejer på knapper og dokumenterer – alt sammen for at skabe helt særlige oplevelser!

Forbrændingen
Vognporten 11
2620 Albertslund
Tlf: 4362 5043
Fax: 4362 5046
forbraendringen@forbraendingen.dk
CVR. 18566175 

Forbrændingens hjemmeside 

MusikTeatret rummer mange forskellige aktiviteter.

 

  • Koncerter
  • Teater og ballet
  • Biograf
  • Konferencer og seminarer
  • Udstillinger
  • Kongresser og generalforsamlinger
  • Sportsarrangementer.

Foruden den store sal med over 1000 pladser indeholder huset en række mindre lokaler og en biograf. Om sommeren bruges torvet ud mod rådhussøen til friluftskoncerter, receptioner og cocktailparties. Desuden til Open Air - film under åben himmel.

Musikhusets karakteristiske arkitektur, rustikke interiør og cedertræsbeklædte scenetårn, skyldes arkitekten Henning Larsen.

MusikTeatret
Bibliotekstorvet 1-3
2620 Albertslund
Kontor tlf. 4364 0198
Billetter tlf. 4364 0244

MusikTeatrets hjemmeside

I det rekonstruerede miljø fra vikingetiden kan de besøgende børn og voksne prøve at leve ligesom dengang.

 

Vikingelandsbyen er et historisk værksted, drevet af Albertslund Kommune, smukt beliggende med udsigt over St. Vejleådalen og med vægt på kvalitet og fordybelse. 

Vi bliver støttet af mere end 130 medbyggere organiseret i Vikingelandsbyens Venner. Vikingelandsbyen blev oprettet i 1992.

Vikingelandsbyen
Ledøjevej 35
2620 Albertslund
tlf. 43 64 20 29
Vikingelandsbyen@albertslund.dk

Vikingelandsbyens hjemmeside